Aineiston imuroiminen

  In English   En Español    Väriversion sisällys Väriversion sisällys  Print-version sisällys Print-version sisällys

Taideteollisen korkeakoulun opetusaineistoa Tuote ja tieto saa monistaa ja kopioida omaan ja opetuskäyttöön ja antaa siitä kopioita toisille ilmaiseksi. Kaupallisen käytön oikeudet ovat Taideteollisella korkeakoululla ja tekijällä, joka on Pentti Routio.

Lähinnä korkeakoulututkimuksen tarpeisiin muokattu editio on vuodesta 2005 lähtien myös saatavissa nimellä Tuotetiede Virtuaaliyliopiston sivulla www2.uiah.fi/virtu/materiaalit/tuotetiede, mistä se on myös imuroitavissa zip-muodossa.

Kaikilla kolmella kielellä aineisto löytyy osoitteessa http://www2.uiah.fi/projects/metodi. Nämä kolme kieliversiota ovat zip-muodossa saatavissa siten kuin alla selostetaan.

Kutakin kieltä varten tarvitaan kolme tiedostoa. Yksi zip-tiedosto sisältää yhden kielen tekstit ja toinen sen kuvat, ja lisäksi on yksi zip, joissa on kaikille kielille yhteiset kuvat. Jokainen zip on noin 500 K kokoinen.

Kuvatiedostojen kohdalla on kaksi vaihtoehtoa: Väriversio ja Print-versio. Niistä ensimmäinen, jonka nimessä on kirjaimet graf sisältää värillisiä ja joskus liikkuviakin kuvia, jotka toistuvat hyvin kuvaruudulla jos selaimessa on animaatiot sallittu, mutta niitä ei pidä yrittää printata. Toinen tiedosto, jonka nimessä on prin antaa samat kuvat mustavalkoisina ja printtausta varten sovitettuina (ei animaatioita). Molemmissa tyypeissä käytetään kuvissa samoja nimiä, joten niitä ei pidä panna yhteen hakemistoon.

Jos tahdot useita kieliversioita, ne voi kaikki panna samaan hakemistoon, jolle voi antaa minkä nimen tahansa. Sensijaan, jos tahdot pitää koneellasi sekä printattavan että väriversion, sinun on tehtävä lisäksi alihakemisto, jolle annat nimeksi printabl
Pane siihen print-versio kuvineen ja teksteineen (tekstit ovat samoja kuin väriversiossa). Tällä tavoin voit helposti vaihtaa versioiden välillä sisällystaulukkosivun kautta.

Kieli Tekstit Kuvat

Suomi:
0??.htm
zfintext.zip
f???????.gif/.jpg
Väri: zfingraf.zip
Print: zfinprin.zip
Yhteiset, nimi alkaa muulla kirjaimella kuin e, f tai s.
Väri: zcomgraf.zip
Print: zcomprin.zip

Espanja:
2??.htm
zesptext.zip
s???????.gif/.jpg
Väri: zespgraf.zip
Print: zespprin.zip

Englanti:
1??.htm
zengtext.zip
e???????.gif/.jpg
Väri: zenggraf.zip
Print: zengprin.zip

Espanjankielinen käännös on tehty talkootyönä. Jos voit auttaa aineiston kääntämisessä muille kielille, lähetä email. Ks. How to Translate Arteology.

Suomenkielinen versio on saatavissa myös yhtäjaksoisena tekstinä, tulostettavaksi mustavalkoisena A4-paperille:

  In English   En Español    Väriversion sisällys Väriversion sisällys  Print-version sisällys Print-version sisällys

3.8.2007.
Kommentit kirjoittajalle:

Alkuperäinen sijainti: http://www2.uiah.fi/projects/metodi